Aetypic | Campsyte Showroom
146
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-146,qode-quick-links-1.0,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Campsyte Showroom

Categories
Architecture, Structural and Civil engineering

Timeline
2015 – 2015

Location
San Francisco, CA

Size
320 SF

Client
Campsyte

Located in San Francisco’s Central SOMA District, this Campsyte location is the first and part of a larger urban destination.

The next phase consists of a 3-level mixed-use building with creative work and meeting spaces, retail/food vendors, and outdoor spaces. Common spaces and amenities include a landscaped courtyard, secure bike storage, and shared lounges.

Our primary objective in designing this new temporary development was to balance an industrial urban environment with smart technology and eco-design.

Inspired by Wabi Sabi design philosophy, a balance of rawness and simplicity was envisioned using repurposed shipping containers, exposing the lightweight structural framing system, and incorporating a simple palette of materials – raw metals, reclaimed wood, and glass storefront. Wood slats wrap around the exterior corridors and draw in warmth while providing semi privacy and diffusion of light. Eco-design features include modular construction, smart heating/cooling, air and water vapor barrier, LED lighting, solar power, material reuse, reclaimed wood, permeable paving and upcycling of shipping containers.

Aetypic provided architecture, structural, and civil engineering and geotechnical consulting.

Learn more about Campsyte at campsyte.com

Located in San Francisco’s Central SOMA District, this Campsyte location is the first and part of a larger urban destination.

The next phase consists of a 3-level mixed-use building with creative work and meeting spaces, retail/food vendors, and outdoor spaces. Common spaces and amenities include a landscaped courtyard, secure bike storage, and shared lounges.

Our primary objective in designing this new temporary development was to balance an industrial urban environment with smart technology and eco-design.

Inspired by Wabi Sabi design philosophy, a balance of rawness and simplicity was envisioned using repurposed shipping containers, exposing the lightweight structural framing system, and incorporating a simple palette of materials – raw metals, reclaimed wood, and glass storefront. Wood slats wrap around the exterior corridors and draw in warmth while providing semi privacy and diffusion of light. Eco-design features include modular construction, smart heating/cooling, air and water vapor barrier, LED lighting, solar power, material reuse, reclaimed wood, permeable paving and upcycling of shipping containers.

Aetypic provided architecture, structural, and civil engineering and geotechnical consulting.

Learn more about Campsyte at campsyte.com

Categories
Architecture, Structural and Civil engineering

Timeline
2015 – 2015

Location
San Francisco, CA

Size
320 SF

Client
Campsyte